Industrie- Stofreductie, temperatuur beheersing, geurreductie

Toepassingen voor verneveling in de industrie, zijn zo uiteenlopend als Industrie zelf kan zijn.

Hogedrukverneveling wordt succesvol toegepast in o.a: Papierindustrie, Textielindustrie, Glaswolindustrie,Hoogovens ,Houtverwerking, Voorkoeling van Airco en overige koelingsinstallaties,Stofreductie, Afvalverwerking

GEURreductie
bloemen verneveling agro

PAPIERINDUSTRIE

Papierindustrie. Verneveling zorgt voor minder scheuren en hogere trekkracht van het papier. Hierdoor is het gemakkelijker bewerkbaar en te snijden. Ook zal het arbeidsklimaat verbeteren door een optimale luchtvochtigheid. Een te droge lucht droogt de slijmvliezen uit waardoor de weerstand afneemt.

TEXTIELINDUSTRIE

Een optimale luchtvochtigheid zorgt voor een belangrijke toename in de elasticiteit van het materiaal. Statische electriciteit  neemt sterk af wanneer het materiaal een optimale luchtvochtigheid heeft. Fijnstof wordt sterk gereduceerd.

bloemen verneveling agro
bloemen verneveling agro

GLASWOLINDUSTRIE

Hogedrukverneveling zorgt voor minder stof bij de plasmakoppen en vergemakkelijkt de verwerking van het materiaal. Ook kan bij hoge omgevingstemperaturen de ruimte gekoeld worden voor een beter arbeidsklimaat. Statische elektriciteit neemt sterk af.

HOOGOVENS EN OVERIGE STAALINDUSTRIE

Door met een grove nozzle een mistgordijn te creëren kunt u stof isoleren bij de bewerkingslocatie zoals ovens. Hierdoor blijft het stofprobleem lokaal.

bloemen verneveling agro
bloemen verneveling agro

HOUTVERWERKING

Een optimale luchtvochtigheid zorgt voor een mooi en vitaal bewerkbaar materiaal. Het hout blijft constanter op maat, gereedschappen slijten minder en fijnstof wordt gereduceerd.

VOORKOELING VAN AIRCO EN OVERIGE KOELINGSINSTALLATIES

Door de inkomende lucht van luchtkoelsystemen voor te koelen worden rendementen behaald to wel 30%. De aanwezige koelsystemen behoeven minder terug te koelen wat direct resulteert in een lager stroomverbruik. Water is goedkoper dan stroom. Een installatie van Tecnocooling TCBNL  heeft zich dan ook snel terugverdiend. Door de zeer fijne druppelgrootte wordt aan de atmosfeer warmte ontrokken.

bloemen verneveling agro
bloemen verneveling agro

STOFREDUCTIE

Fijnstof wordt gezien als een van de voornaamste oorzaken van longaandoeningen en kanker. Toenemende controledruk vanuit de overheid is hiervan een gevolg. U als ondernemer, zal dus vanuit verschillende invalshoeken gemotiveerd zijn om vrijstof te reduceren. Waterverneveling kan hier bij helpen. U kunt locaties door nevelgordijnen isoleren of gehele hallen laten vernevelen als bijvoorbeeld puin wordt verwerkt

Afvalverwerking

 Bij verschillende soorten van afvalverwerking is stof en geur vaak een voorkomend probleem. Omwonenden ondervinden vaak last, wat resulteert in klachten en procedures. Het reduceren van stof en geur is derhalve van kritisch belang voor uw bedrijfsprocessen. Tecnocooling heeft de juiste oplossing voor beide. Bij geurproblematiek kan verneveld worden met een biologisch additief die de geurmoleculen absorbeert. Stofbeheersing kan onder andere worden aangepakt met nevelgordijnen of stofsuppressie. Informeert u naar de juiste toepassing voor uw bedrijf.

GEURreductie