Onze pomp technology

TIME versie Hogedrukpompen
Hogedrukpompen van de TIME-versie worden geleverd met een digitale timer waarmee de hoeveelheid verneveling kan worden geregeld door een timer te programmeren en de duur van de AAN- en UIT-spuitcycli in te stellen. Hierdoor kan een grote hoeveelheid water worden bespaard zonder verlies van verdampingskoelvermogen. Tijdens de UIT-cyclus stopt de pomp niet.

BPS by-pass systeem
Het «BPS»-systeem begint het water te recyclen naar een externe tank en zorgt voor een 30 keer efficiëntere pompkoeling dan een standaard H.P. pomp. Standaardpompen, indien AAN/UIT geschakeld (door de elektrische voeding naar de motor uit te schakelen), raken zeer snel oververhit, de motorventilator stopt en het water koelt de pomp niet af: dit veroorzaakt na enkele weken ernstige schade aan afdichtingen en andere mechanische onderdelen. Uitgerust met TecnoCooling-pompen met BPS zorgen voor een lange levensduur en minder onderhoud, bovendien verhoogt een koudlopende pomp het koeleffect en de motorprestaties, waardoor energie wordt bespaard.

Geluidsarme motoren
De elektromotor QES en LSP werkt stiller en efficiënter, is betrouwbaarder en levert betere prestaties dan zijn voorganger. Dankzij het lage geluidsniveau is deze motor bij uitstek geschikt voor toepassingen waar een laag geluidsniveau en een rustige loop een belangrijke rol spelen. Voor de klant betekent dit minder energieverbruik en dus lagere kosten. Bovendien zorgt minder oververhitting voor betere prestaties van motoren in zware toepassingen.

Veiligheidscontroles
SSC of «Safety System Control» schakelt de pomp uit als de druk onder de 40 bar zakt en voorkomt overstromingen veroorzaakt door gebroken slangen (pijpleidingen). Het voorkomt ook dat de pomp droogloopt, waardoor het een betrouwbare oplossing is voor veilige 24-uurs draaiende systemen.

VFD (VAR) hogedrukpompen
‘VAR’- of ‘VFD’-functionaliteit is een nieuw geïntegreerd elektronisch beheersysteem. De nieuwe pompserie ‘VAR’ zou het mogelijk maken voor elke specifieke installatie waar het nodig is om verschillende gebieden onafhankelijk te beheren. Het systeem controleert de werkdruk in realtime en houdt deze constant. Het past ook automatisch het vermogen en de pompstroom aan het aantal spuitdoppen aan.
Het wordt mogelijk om de plant op te delen in verschillende gebieden die onafhankelijk en automatisch kunnen worden beheerd. Het ‘VAR’-systeem kan ook eventuele storingen in het vernevelingssysteem detecteren en indien nodig automatisch uitschakelen.